Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът откри реконструирания участък от бул. "Ломско шосе"

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов откри реконструирания участък от столичния булевард "Ломско шосе". За ремонта са изразходвани 3,6 млн. лева, като под обекта се изграждат метростанциите, които трябва да свържат "Надежда" и "Обеля". Реконстроираният участък е между улиците "Бели Дунав" и "Хан Кубрат". Освен платното за движение, в двете посоки има изградена велосипедна алея и паркоместа.

Кметът на София Йорданка Фандъкова допълва: Месец септември очаквам да бъде приключен бул. "Ломско шосе" с още 700 метра. Вече сме в очакване след по-малко от година на пускането и на метрото.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че проектът е на стойност 270 милиона лева и част от тях са вложени в булеварда: Миналата година тука в една кръчма се бяха събрали, до бой стигаха нещата. Бизнесмените казваха: "Ще ни разбиете бизнеса, ще фалираме, загиваме". Аз мисля, че днеска те трябва първо да ни кажат извинявайте, благодаря ви, защото догодина след април над 400 хиляди души ще са под земята, ще ползват метрото, отгоре, виждате как оставяме това, което сме заварили.

Премиерът не беше чувал за появилата се във "Фейсбук" кампания - 5 юли, когато се навършват две години от последните парламентарни избори, да бъде обявен за "Ден без Бойко Борисов в медиите". Допусна, обаче, че някой е платил за негативната кампания:

Не съм чул за нея. Аз не съм Ви канил никога. Хиляди пъти сте ме питали кога ще стане Ломско шосе. Днеска ви давам Ломско шосе. Недейте идва никъде на 5 юли. Ако искате идвайте. Що за глупост е това. На някои, които са им платили да го кажат, направени звезди, ами недейте идва.

По публикацията работи: Евелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени