Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Тренчев: Алтернатива няма

Снимка: Архив
За да има каквато и да е социална дейност, първо трябва да има икономика, от която да се генерират средства. Ако го няма едното, няма какво да говорим за другото. В България икономиката е закъсала много. Това заяви в предаването „Нещо повече” президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Направихме всичко възможно да направим кризата българска, подчерта той. Логично е да се предполага, че който има собствен бизнес, едва ли не просперира. Само че ако направите една анкета сред тези, които имат собствен бизнес – среден или дребен, такъв писък ще чуете, че предполагам, че една линейка пищи по-слабо, коментира президентът на КТ „Подкрепа”.

Смениха се БСП-ари, СДС-ари, НДСВ-ари, ДПС-ари и кой ли не – мотивацията на всичките тези хора, въпреки различните приказки, беше една и съща – да натоварим кошницата, докато ни е паднало, защото не знаем с колко време разполагаме, в най-добрия случай 4 години. Това е бил мотивът на всички български политици от 1989 г. до сега. Изключенията мога да ги преброя на пръстите на едната си ръка. Затова приказки ще слушате много, но действията ще бъдат едни и същи, изказа мнение Тренчев и добави: Срещу това пищим всички – една огромна част от останалите, които не са на софрата. Една част от тези, които пищят, го правят единствено с желанието да седнат на тези местенца и да правят същото, предполагам с много по-голям замах. А другите, да приемем, че там са почтените, искрените, професионалистите, които наистина искат да направят нещо, а не да пълнят само кошницата. Те пък не могат да се съберат.

Ако го предизвикат, народът ще ги помете – това не е проблем. Въпросът е в алтернативата. Ясна алтернатива в момента няма, категоричен е той. Константин Тренчев каза още, че и работодатели, и синдикати са „вдигнали ръце”: На нас гледат като на едни досадни постоянно искащи хора, а на работодателите гледат като на касичка, която могат да изтръскат.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна