Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Владимиров: БДЖ няма проблем със Световна банка

Снимка: БГНЕС

Председателят на Съвета на директорите на Холдинг "БДЖ" Владимир Владимиров опроверга пред "Хоризонт" твърденията, че железниците няма да получат заем от 460 млн. лв. от Световната банка:

Няма никакъв проблем от страна на БДЖ със Световната банка, както и никакъв проблем между Световна банка и Национална компания "Железопътна инфраструктура". Отношенията със Световна банка са изключително коректни. Това е по-скоро една погрешна интерпретация. Споразуменията са финализирани. Въпрос на преценка на българското правителство е кога да влезнат в борда на директорите на Световната банка, за да бъде подписан договора. Имаше борд на директорите на 15 септември, но преценката е била, че на този етап няма да влезат в този борд на директорите и ще бъде изчакано до следващия. Най-вероятно до края на година ще има следващ борд на Световната банка, на който този проект може да влезе, ако правителството прецени.

Междувременно председателят на синдикалната организация на железничарите към КНСБ Петър Бунев съобщи, че синдикатите подготвят ефективни стачни действия в БДЖ. Според синдиката, ръководството на БДЖ работи в пълно затъмнение.

По публикацията работи: Велина Сашева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени