Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец се чакат присъдите по делото за катастрофата на "Бакаджика"

Снимка: БГНЕС

До месец се чакат окончателните присъди по делото за тежката катастрофа в местността "Бакаджика", при която загинаха 18 души. Делото е във Върховния касационен съд от няколко месеца. Заболявания на подсъдимите, отсъствие на адвоката, преди това пък съдия си направи отвод, тъй като е от Ямбол – това бяха причините за отлагането. И днес имаше такъв опит - шофьорът на автобуса Господин Господинов е в тежко психическо състояние и беше поискал делото да бъде отложено. Съдът обаче прецени, че повече не може да го бави.

Днес в съдебната зала стана ясно, че с изключение на прокуратурата никой не е доволен от 10-годишните осъдителни присъди за шофьора Господин Господинов и собственика на автобуса Слави Славов, които Ямболският съд постанови. Не само страните в процеса имаха своите различни интерпретации за размера на вината, но дори самите пострадали оценяват, че в случая по-виновен е собственикът на автобуса, тъй като той е трябвало да се погрижи за техническата изправност на автобуса, който се оказа, че е бил в окаяно състояние.

Ако съдът потвърди тези присъди или леко ги видоизмени, адвокатът на Господин Господинов – Марияна Гърдева, се кани да иска отлагане на наказанието след медицинска експертиза. Тя разказа днес, че клиентът й е направил няколко опита за убийство.

Адвокатът на другия подсъдим Юлиян Николов е категоричен, че шофьорът носи основната вина, а не собственикът.

Коментарът на Силвия Великова може да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна