Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бетис" продължава да е начело в Испания

Футболистите на "Бетис" победиха трудно гостуващия "Сарагоса" с 4:3 и се завърнаха на върха в испанската Примера дивисион
Снимка: БГНЕС

 

Новакът в испанския футболен елит "Бетис" оглави класирането след срещите от 5-ия кръг на първенството в Примера дивисио, след като в истински голов трилър победи с 4:3 гостуващия "Сарагоса", въпреки че игра с човек по-малко на терена в последните 21 минути. Парагвайският нападател Роке Санта Крус вкара два гола и още в 49-та минута домакините водеха с 4:1. Последва червен картон за вратаря на севилци Касто Еспиноса. Отборът на "Бетис" има пълен актив от 4 победи и с 12 точки оглави класирането, като има 2 точки повече от втория "Валенсия". "Малага" е на трета позиция с 9 точки, пред шампиона "Барселона" с 8 точки.

Роке Санта Крус, който играе в "Бетис" под наем от "Манчестър Сити" откри резултата в 7-та минута, а Салва Севиля удвои от дузпа 5 минути по-късно.
В 36-та минута "Сарагоса" върна един гол чрез мексиканския национал Ефраин Хуарес. Срещата изглеждаше решена, след като домакините поведоха с 4:1 след попадения на Бенат в 47-та минута от дузпа и на Роке Санта Крус в 49-та минута с глава. Бразилският вратар на домакините Касто бе изгонен в 69-та минута, след като извърши нарушение срещу Луис Гарсия извън наказателното поле, а 9 минути по-късно Хуан Карлос намали резултата. С втория си гол в мача в 79-та минута Карлос направи 3:4, а до края гостите се хвърлиха в атака и малко не им достигна да стигнат до равенството.

В другия мач от кръга уругвайският нападател Валтер Пандиани влезе като резерва и с гол в добавеното време на мача донесе победата на "Еспаньол" с 1:0 над "Хетафе".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна