Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пестелив "Реал" Мадрид в Сосиедад излезе начело, "Барселона" и Меси се разиграха

"Реал" Мадрид победи трудно като гост "Реал" Сосиедад с 1:0 и излезе начело в класирането в Примера дивисион
Снимка: БГНЕС

 

"Реал" Мадрид се справи трудно с 1:0 срещу "Реал" Сосиедад в Сан Себастиан в мач от 10-ия кръг на испанското футболно първенство. Така възпитаниците на Жозе Моуриньо записаха шеста поредна победа и поведоха в класирането на Примера дивисион с 25 точки, с точка аванс пред "Барселона". Третият "Леванте", който има 23 точки, обаче, може да се върне на върха при успех над "Осасуна" тази вечер. 

Гонсало Игуаин донесе победата на столичани пред 25 289 зрители на "Аноета". В 9-та минута аржентинецът беше изведен в честа позиция от Фабио Коентрао и копна топката над плонжа на Клаудио Браво. Гостите нямаха особени проблеми до почивката, но през втората част футболистите на "Реал" Сосиедад погледнаха по-смело към вратата на съперника и Икер Касияс на два пъти трябваше да показва класа.

Шампионът "Барселона" нямаше проблеми срещу гостуващия "Майорка" и стигна до убедителното 5:0. Лионел Меси реализира хеттрик в рамките на 17 минути преди почивката и поведе в листата на стрелците в лигата с 13 попадения. Хосеп Гуардиола беше дал почивка на основните си полузащитници Андрес Иниеста и Чави Ернандес, но това не се отрази на играта на домакините. Меси откри резултата в 13-та минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Емилио Нсуе в наказателното поле. 8 минути по-късно аржентинецът се разписа отново след подаване на Адриано Корея, а след половин час игра той направи 3:0 с удар от въздуха след центриране на Дани Алвеш. Младият нападател от школата Исаак Куенка се разписа при дебюта си на "Камп Ноу". Той реализира четвъртия гол след асистенция на Адриано. В самия край Алвеш вкара за 5:0 с мощен удар от дистанция. Вратарят Виктор Валдес не допусна гол в 8-ми пореден мач и вече в 787 минути не е вадил топката от мрежата си в първенството. Така той се доближи на 37 минути от клубния рекорд на Мигел Рейна, баща на вратаря на "Ливърпул" Пепе Рейна, от сезон 1972/1973 година.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна