Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Николай Василев: ГЕРБ вече няма с кого да се оправдава

Снимка: БГНЕС

Оттук нататък управляващите от ГЕРБ няма да има с кого да се оправдават, каза в ефира на "12 плюс 3" проф. Николай Василев, който участва в президентските избори като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. Резултатите от изборите показват, че хората имат все още доверие в ГЕРБ. Според него обаче изборите са масово опорочени, това са избори, проведени с полицейска сила с полицай начело. Проф. Василев изтъкна, че ДПС постепенно губи своята сила на организирана армия, както и намаляващото влияние на Яне Янев и Атака.

Проф Василев определи Изборния кодекс като тотално сгрешен. В България президент може да стане само олигарх, мутра или човек, който е близък на олигарх или мутра, заключи той. Липсата на възможност за безплатно медийно участие в дебати, изразяване на позиции и огласяване на предизборни платформи според Василев е най-сериозната причина кандидатите за президенти да са обвързани с олигарси. Той информира и за намерението си да се бори срещу законодателството с цел следващите избори да не затварят кандидатите в кръгове, зависими финансово от олигархически среди. Хората трябва да вземат решение чрез информиран избор, настоя той.

Проф. Василев изрази и недоволство от несменяемостта на политическия елит. Престанете да избирате едни и същи, призова той.

Чуйте цялото интервю с проф. Николай Василев в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени