Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет автомобила са били запалени през изминалата нощ в София

Снимка: БГНЕС

Пет автомобила са били запалени през изминалата нощ в София. Четири от тях са в столичния квартал "Младост" 1, а една в "Младост" 2. Първият палеж е извършен около девет часа вечерта а останалите автомобили са подпалени час след полунощ.

Полицията в София разпитва десет души за палежите, съобщиха полицейски източници. По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че има задържан за палежите. Единият от тях е хванат от МВР около 3 часа през нощта в района на Горубляне. Той е бил със съмнително поведение, а в него са открити голямо количествозапалителни течности. В момента се извършват експертизи и се прави проверка на алибито му. За момента обаче няма повдигнати обвинения към нито един от отведените в полицията. 

 Аделина Лукорска живее от години в "Младост" 1, майка е на две деца. Малко след един часа снощи получава обаждане от полицията, че колата й е подпалена:

Какво да ви кажа? Гледайки телевизия, това си говорехме с мъжа ми, и си казах, а това на нас не може да се случи, и снощи четох, докато той беше долу, и разбрах, че от две седмици продължава това нещо и са над 20 автомобила. Надявам се полицията да си свърши работата. Смятам, че е някой луд човек, който крайно време вече е да бъде заловен и да отиде там, където му е мястото.

От огъня джипът "Тойота", собственост на жената, е изгорял напълно. Минути по-късно неизвестният подпалвач минава зад блока и пали още две коли пред съседната кооперация:

Вечерта той е минал зад този блок, има още един малък паркинг, но там блокът е по-нисък и хората са чули и са слезли с техните пожарогасители и са изгасили пожара.

Общо пет са изгорелите през изминалата нощ автомобили в София. Така броят на опожарените автомобили в различни части на града достигна от началото на палежите достигна 24. От МВР обясниха, че работят по три основни версии - война между застрахователи, опит за сплашване на хората от страна на собственици на платени паркинги или действия на психично болен човек.

Информацията е на Николай Христов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна