Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейбол: ЦСКА удари "Левски" с 3:0, "Марица" се справи трудно със "Спартак"

Снимка: Архив

 

Волейболистките на "Левски" победиха за пореден път този сезон вечния си съперник ЦСКА с 3:0 гейма (25:23, 25:18, 25:14) в мач от втория ден на турнира в първата четворка на първенството. Турнирът е в столичната зала "Христо Ботев", а "сините" продължават да са единствения отбор без загуба в първеството.

Интрига имаше само в равностойния първи гейм, в който ЦСКА успя на няколко пъти да го догони "Левски" в резултата.  "Червените" показаха зъби в началото на втората част, но силите им стигнаха само до първото техническо прекъсване. В 3-ия гейм "сините" започнаха да изпълняват силен начален удар и взеха своето с 3:0.

"Марица" Пловдив записа първия си успех на турнира след 3:1 гейма (26:24, 25:27, 25:12, 27:25) срещу състава на "Спартак" Варна. "Жълто-сините" имаха проблеми с посрещането през целия двубой, но благодарение на класата си, успяха да победят противника.

Турнирът приключва утре, като след последния ден ще стане ясно подреждането в схемата за предстоящите мачове на директните елиминации. От 14 часа играят ЦСКА и "Спартак" Варна, а от 16 "Левски" и "Марица".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени