Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Стамболова е финалистка на 400 метра на световното в зала

Снимка: Архив

Ваня Стамболова се класира за финала на  дисциплината 400 метра на световното първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Истанбул. Националната ни рекордьорка завърши втора в първа полуфинална серия с време 51 секунди 81 стотни, толкова колкото постигна и първата Наташа Хейстингс (САЩ).

“Беше невероятно, видяхте четири атлетки горе-долу с изравнени възможности. Всеки се буташе, блъскаше, това е голямо състезание и всеки иска да е на финала. Най-важното е, че се класирам напред. Пистата е доста бърза и мисля, че ще има страхотни резултати във финала. Утре очаквайте едно максимално бягане, като за финал всеки иска да бъде първи и да вземе медали. Според мен ще е страшна битка. Тук трябва да има много добра тактика, защото цялата втора обиколка се бяга в общ коридор и видяхте какви сблъсъци стават. Хем да правиш мексамален спринт, хем да се буташ с другите и да си търсиш място, но такава е играта, това е за всички. Утре ще видим дали ще имам пълен комплект медали от световни първенства в зала”, каза Стамболова, която до момента има сребърен медал от 2006 година и бронзов от предишния планетарен форум в Доха преди две години.

 С най-добър резултат за финала се класира водачката в световната ранглиста за сезона Саня Ричардс-Рос (САЩ), която спечели третата полуфинална серия с 50 секунди 99 стотни. Финалът на дисциплината е утре от 18 часа и 40 минути.

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна