Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" няма за цел да се доказва или легитимира с предстоящия 100-годишен юбилей

Снимка: БГНЕС

"Славия" няма за цел да се доказва или легитимира с предстоящия си 100-годишен юбилей, заявиха ръководителите на столичния клуб Владимир Симеонов и Венцеслав Стефанов. Днес се навършват 99 години от създаването на "белите", което е отбелязано в множество различни документи и книги. Някои от тях бяха показани на журналистите и феновете на пресконференция, организирана от Инициативния комитет "100 години Славия".

За нас никога не е било самоцел да се обявяваме за най-стария български клуб. При нас има достатъчно легитимни факти. Искаме да направим нещо много хубаво за 100-годишнината. Имаме много идеи как ще честваме 100-годишнината. Вероятно това ще стане с поредица от събития, свързани с всички спортове, коментира председателят на ОСК "Славия" Владимир Симеонов.

Венцеслав Стефанов също говори по повод предстоящия вековен юбилей на софийския клуб. Не сме дошли до доказваме нищо. Този, който няма история, няма и бъдеще. Когато фактите говорят и боговете мълчат. С много любов и обич можем да съхраним историята. Да си славист е призвание, заяви босът на "белите".

Пред представителите на медиите и пред запалянковците бяха показани първата протоколна книга на "Славия", томовете от архива на довоенната история на клуба и летописната книга на "белите".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени