Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БОК отбеляза с крос 100 –те дни до Игрите в Лондон

Снимка: Архив
Българският олимпийски комитет и Посолството на Великобритания в София отбелязаха с крос оставащите 100 дни до началото на летните олимпийски игри в Лондон.

 

Стартът на събитието бе пред параклиса в двора на Националната спортна академия, а официални гости бяха посланика на Великобритания в София Джонатан Алън, генералния секретар на БОК Белчо Горанов и  заместник-министъра на спорта Иван Ценов.

До този момент България има спечелени 36 квоти за Лондон.  Тези дни продължават квалификациите в бокса, у нас стартира и турнир за разпределяне на визите в борбата. В началото на май мъжкият волейболен тим също ще се бори за квота пред родна публика на турнира в "Армеец Арена".

С наближаването на Олимпиадата БОК и Посолството на Великобритания планират поредица от събития, които да пренесат у нас олимпийския дух и ентусиазма на домакините.

Игрите на XXX Олимпиада се откриват на 27 юли и ще продължат до 12 август. Английската столица е първият град на планетата, който приема за трети път най-престижния спортен форум. Преди това Лондон бе домакин през 1908, после възобнови поредицата на модерните олимпиади веднага след Втората световна война през 1948 година.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна