Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велислава Дърева: Имаме държава да спасяваме и нищо по-малко от това

Снимка: БГНЕС

Журналистката Велислава Дърева е на мнение, че реалната дискусия за БСП трябва да се проведе на конгреса, а не чрез медиите. В предаването "Нещо повече" тя коментира, че в партията не се говори за това, което трябва, и не се прави това, което трябва. Най-важното е състоянието на българската държава. Вместо БСП да копае окопи, има по-важни задачи. Имаме държава да спасяваме, каза Дърева.

БСП трябва да прояви невероятна колективна глупост и да бламира своя председател 4 месеца преди конгреса на партията на европейските социалисти (ПЕС) и по този начин да проиграе възможност. Това е успех не само за партията. Такава позиция е престижна и важна за България. Фактът, че Станишев е припознат и вече е лидер на ПЕС - това е огромно признание за българската държава. Изумена съм, че това не се разбира. 

В момента губим държавата си. Тя се маргинализира, губи себе си, ние сме на дъното във всяко отношение - здравеопазване, образование, доходи, мизерия, абсолютно убитата свобода на словото.

Дърева цитира Георги Първанов и Янаки Стоилов, според които БСП трябва да бъде натирена и премачкана. Това е целта на българската олигархия и тайната власт. Тази олигархия няма интерес да съществува нито автентична лява, нито автентична дясна партия. А, когато в една държава няма такива партии, тогава владее олигархията.

По повод скандала със записа в Сливен, тя нарече Бойко Борисов и Цветан Цветанов тежки политически спекуланти. Ако ще се прави разследване - да се направи - така трябва. Но ако може, без спекулативни гарнитури. А иначе всеки, без значение от коя партия е, да си носи отговорността. Според журналистката властта, управляваща България, е еднолична, погазваща Конституцията ежеминутно. ГЕРБ е любимият конструкт на олигархията.

Чуйте интервюто с Велислава Дърева в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна