Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортното министерство празнува Деня на спорта в неделя

Над 1 000 деца ще се включат в празниците за Деня на българския спорт на 20 май в Южния парк в столицата
Снимка: БГНЕС

 

Министерството на физическото възпитание и спорта организира на 20 май, неделя, от 10 и 30 в Южния парк голям спортен празник по повод Деня на българския спорт - 17 май. Събитието ще се проведе вдясно от централния вход на парка - откъм бул. "Витоша", където освен специално поставените за деня
спортни съоръжения ще бъде издигната сцена за награждаване на победителите в отделните спортове, ще се организират викторини, ще пеят любимецът на тийнейджърите Рафи, група "Феникс" и други.

Празникът представлява кулминация на Националната кампания "Аз обичам спорта" на Министерството, която за трета поредна година се провежда в страната през май - Месец на българския спорт.

Идеята е в рамките на целия ден над 1 000 деца да се включат в игри и спортове като футбол, бадминтон, миниволейбол, стрийтбаскет, стрелба с лък, минитенис на корт, бойни спортове, лека атлетика, спелеология, шахмат и ВМХ - демонстрация на колелета, организирани съвместно с българските спортни федерации.

Победителите в отделните спортове ще бъдат наградени с медали и купи. Към спортния празник, организиран от МФВС, ще се присъединят и участниците в благотворителната кампания "Подай ръка", която се реализира в помощ на незрящите хора в България. В игри и спортове за незрящи ще участват известни спортисти, както и всички желаещи посетители на парка. Празникът ще включва
състезания по шоудаун, шахмат, табла, дама, а инструктори от фондация "Очи на 4 лапи" ще представят уменията на кучета-водачи.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна