Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Справя ли се България в борбата с измамите с европари

Снимка: Архив

Софийската районна прокуратура работи от месеци по споменатия в годишния доклад на ОЛАФ случай за спряното европейско финансиране за изграждането на сероочистващи инсталации за 5-и и 6-и блок на ТЕЦ "Марица-изток 2". Делото е за документно престъпление и засега е срещу неизвестен извършител, каза в предаването "Преди всички" Ангелина Митова - ръководител на специализираното звено за борба с измамите с европейски средства във Върховната касационна прокуратура.

Случаят беше коментиран в ефира на "Хоризонт" и от комисар Соня Клисарска - директор на Дирекция АФКОС в МВР: Дирекцията разполага с необходимия капацитет, те са с икономическо и с юридическо образование предимно. Активно участваме в проверките, които ОЛАФ провежда. Експерти на нашата дирекция се включват в тези разследвания. Няма да ни се наложи да откриваме топлата вода. Просто ще следваме опита на нашите партньори от европейската служба ОЛАФ.

Интервютата на Силвия Великова с прокурор Ангелина Митова и комисар Соня Клисарска можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени