Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов резерва, "Юнайтед" не успя да победи "Аякс" Кейптаун

Димитър Бербатов игра 15 минути при равенството 1:1 на "Манчестър Юнайтед" с "Аякс" Кейптаун
Снимка: manutd.com

 

"Манчестър Юнайтед" завърши наравно 1:1 с "Аякс" Кейптаун в приятелски мач, игран на стадиона във втория по големина град в Република Южна Африка. Димитър Бербатов остана резерва за английския отбор и влезе в игра в 77-та минута, заменяйки новото попълнение Шинджи Кагава.

В 87-та минута Ван Граан откри резултата в полза на "Аякс", но в добавеното време португалецът Бебе изравни, фиксирайки крайното 1:1 във втората проверка на "Юнайтед" през лятото. Другият нов футболист в тима на 19-кратните шампиони на Англия - Ник Пауъл, влезе като резерва в 68-та минута на двубоя. В тази среща мениджърът на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън пусна в игра експериментален състав. В титулярния състав личаха имената на Антонио Валенсия, Андерсон, Хавиер Ернандес, Майкъл Карик, Пол Скоулс и Рио Фърдинанд.

Бербатов започна сред стартовите 11 в контролата на "Юнайтед" в сряда, когато бе избран за най-добрия футболист на терена за англичаните при победата с 1:0 над "АмаЗулу". Тогава българският нападател асистира за гола на Федерико Македа.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна