Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (Пловдив) загуби от "Черноморец" при неофициалния дебют на Георги Иванов

Снимка: БГНЕС

"Черноморец" победи с 2:0 като гост "Локомотив" (Пловдив) в контролен мач, изигран в Пловдив. Срещата беше неофициален дебют за новия старши треньор на домакините Георги Иванов. Още в третата минута французинът Гаел Нлундулу отбеляза гол за гостите, след като получи пас от фаул и с шут от дъгата на наказателното поле се разписа във вратата на пловдивчани. В 35-ата минута Венцислав Христов се възползва от грешка в защитата на "Локомотив", напредна, преодоля вратаря Йордан Господинов и отново прати топката във вратата на "черно-белите. Малко преди почивката голмайсторът Христов беше изведен вдясно на атаката на гостите, но ударът му мина встрани от вратата.

През втората част "Черноморец" можеше да отбележи още голове, но в 65-ата минута Стефано Кунчев изби с тяло удар на юношата Станислав Дрянов. Пет минути по-късно шут на друг от младите играчи на бургазлии Милчо Ангелов отново беше отбит от Кунчев, след което топката срещна гредата на вратата на "Локомотив". В последните минути на терена се появи юношата на "акулите" Виктор Димитров, който не беше играл близо година заради лечение на контузия.

 

Контролен футболен мач:

"Локомотив" (Пловдив) - "Черноморец" 0:2 (0:2)

голмайстори: 0:1 Гаел Нлундулу 3, 0:2 Венцислав Христов 35

състави:

"Локомотив": Господинов, В.Георгиев, Д.Георгиев, Абушев, Стефанов, Атанасов, Дюлгеров, Кавдански, Ковачев, Диего, Курдов (през второто полувреме в игра влязоха Кунчев, Илиев, Петков, Деметрио, Маламов, Стамов, Мирчев, Запрянов, Юсеин, Спасов)

"Черноморец": Георгиев, Филипов, Димов, Николов, Пехливанов, Стоянов, Балтанов, Паланков, Уартара, Христов, Нандулу (през второто полувреме в игра влязоха Дашев, Младенов, Йорданов, Цонков, Ангелов, Дрянов, Нервин, Орачев, Мендеш, Димитров).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна