Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тренчев за Дянков: Този човек нито се води, нито се кара

Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев обясни исканата от Националния съвет на синдиката оставка на финансовия министър Симеон Дянков с липсата на диалог.

Ние не можем да спрем определена идея, която се лансира от правителството, но поне трябва да ни я съобщят и ние да изкажем мнение по нея. Научаваме от медиите, че има някакви идеи, той казва, че това са само идеи и по тях няма развитие. На другия ден научаваме, че те са гледани. Има две възможни обяснения. Или това нещо е мислено отдавна и тъй като е очаквал критики от наша страна просто си го е спестил, на другия ден го е направил. Това не е честно като подход към социалните партньори. Другият вариант е същата вечер да им е дошло на ума и да са го направили, което пък вече е сериозно от медицинска гледна точка. Ние няколко пъти осъждаме правителствата, каза Тренчев и припомни вдигането на тока при Сакскобургготски.

Затова стигаме до убеждението, че този човек (б.ред. Дянков) нито се води, нито се кара, а пък и би следвало премиерът да погледне много внимателно до каква степен тези действия на неговия вицепремиер се отразяват на цялостния облик на правителството.

Чуйте интервюто в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна