Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Архиепископ Стефан: Патриарх Максим показа, че търпението и вярата побеждават

Снимка: БГНЕС

На заупокойната Света литургия и опелото на починалия патриарх Максим в храм-паметника "Свети Александър Невски" присъства и главата на непризнатата Македонска православна църква архиепископ Стефан. Той разговаря с Вселенския патриарх Вартоломей за статута на Македонската църква, която се намира в изолация от останалите поместни православни Църкви. Според Ариепископ Стефан Вартоломей Първи е заявил на неформалната им среща, че той подкрепя процеса на признаване на Македонската Църква. По рано днес пред "Хоризонт" сръбския патриарх Ириней заяви че няма да има решение на македонския църковен проблем, докато властите в Скопие не освободят задържания сръбски архиепископ Йован, които е представител на сръбската патриаршия в бившата Югославска република.

Дойдохме да отдадем почит на патриарх Максим, защото беше изключителна личност - човек, който показа, че търпението и вярата винаги побеждават, каза пред БНР архиепископ Стефан.

В звуковия файл можете да чуете цялото интервюто на Николай Кръстев с архиепископ Стефан, предстоятел на Македонската православна Църква.

По публикацията работи: Николай Кръстев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна