Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа загуба за националите ни под ръководството на Любо Пенев

Снимка: БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по футбол записа първа загуба под ръководството на Любослав Пенев. „Трикольорите” ни отстъпиха с 0:1 пред Украйна в контрола, играна на Националния стадион „Васил Левски”.

Единственото попадение в срещата реализира Александър Кучер в 34-ата минута с глава. Така продължаваме да нямаме победа срещу украинците, като в пет двубоя сме записали три поражения и две равенства.

Любослав Пенев завършва първата си година начело на представителния състав с три победи, четири равенства и две поражения. В световните квалификации тимът е на второ място без загуба и има реални шансове да атакува местата, даващи право на участие на Мондиала в Бразилия през 2014.

Следващият мач на България е на 22 март срещу Малта отново на Националния стадион "Васил Левски", а четири дни по-късно - на 26-и, в Копенхаген сме гости на Дания.

След края на срещата националният селекционер Любослав Пенев даде своята оценка за представянето на България под негово ръководство през 2012:

Негативен резултат. Затова са и тези контроли. Направихме посредствено първо и по-добро второ полувреме. Реалният резултат бе равен. Контролата ми бе полезна с оглед на това, че играха нови футболисти. Има още какво да учим и да тренираме. Още сме в началото. Остава още много, върху което да работим. Трябва да се коригират някои сериозни пропуски. Давам много висока оценка на тима през годината. Изграждаме нов отбор, с ново ядро. Ще имаме време да анализираме този мач. В момента е важно футболистите да се възстановят за предстоящите им мачове. Аз се грижа за здравето им. Радвам се, че идеите, които имахме, вече се реализират. Оформя се ядро от основни футболисти, на които мога да разчитам, каза селекционерът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна