Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия взе победата в южноамериканското "Суперкласико"

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Южноамериканското "Суперкласико" между Бразилия и Аржентина отново бе спечелено от "кариоките". За втора поредна година двата колоса се срещнаха в две приятелски срещи на разменено гостуване. И двамата треньори Алехандро Сабела и Мано Менезеш използваха само футболисти от вътрешните първенства.

Бразилците се наложиха с 2:1 в Гояния през септември, а снощи отстъпиха със същия резултат в Буенос Айрес, но бяха по-точни при дузпите и ликуваха като крайни победители. Последната дузпа за петкратните световни шампиони реализира младата звезда Неймар, който направи няколко впечатляващи отигравания в мача, но не успя да се разпише.

Регламентът не предвиждаше продължения и победителят трябваше да бъде определен след дузпи. Аржентинците пропуснаха при първите си две изпълнения, а Тиаго Невес и Жуан бяха точни за Бразилия. После стражът на "гаучосите" Аугустин Орион спаси третата дузпа на гостите и сам вкара петата за своя отбор, изравнявайки резултата. Тогава зад топката застана Неймар, който не трепна и с техничен удар донесе победата на Бразилия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна