Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА с първа победа в контролите

Футболистите на ЦСКА записаха първа победа в контролите след 2:1 срещу австрийския "Вакер"
Снимка: БГНЕС

 

ЦСКА записа първа победа през зимния подготвителен период след успех с 2:1 над последния в австрийската елитна дивизия "Вакер" Инсбрук. Победата е първа за "червените" под ръководството на новия старши треньор Миодраг Йешич, след като на първия лагер тимът направи три равенства в контролите. Началото на контролата срещу "Вакер" се забави с 45 минути, тъй като австрийският отбор пристигна със закъснение на терена на комплекса.

Старши треньорът Миодраг Йешич започна мача с титулярния състав и на почивката ЦСКА се оттегли с гол преднина. Точен за "червените" бе звездата на тима Мишел Платини, който се разписа с глава след центриране на Лукас Саша в самия край на първата част. След почивката Йешич смени целия отбор, като повторен дебют направи вратарят Божидар Стойчев, който бе върнат в състава на мястото на освободения Благой Макенджиев.

"Вакер" изравни в 63-та минута с попадение на испанеца Карлос Мерино Гонсалес, който реализира от пряк свободен удар. В 71-а минута ЦСКА стигна до победен гол след точно попадение на Илияс Кириакидис от фаул. В ответната атака отново Гонсалес се озова на стрелкова позиция, но този път ударът му бе спасен от Божидар Стойчев.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна