Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия измъкна равенството срещу Холандия в добавеното време

Снимка: БГНЕС

Резервата Марко Верати спаси европейския вицешампион Италия от загуба срещу сериозно подмладен отбор на Холандия, след като беше точен за крайното 1:1 в контролната среща между двата тима, играна на "Амстердам Арена".

Джърмейн Ленс даде преднина на холандския отбор, който излезе на терена с играчи със средна възраст от 22.3 години.

Нападателят на "ПСВ Айндховен" беше точен в 33-та минута, когато получи пас от халфа Кевин Строотман, преодоля Давиде Астори и стреля силно от близко разстояние за 1:0.

Този гол се задържа до самия край на мача, като в първата минута на добавеното време Верати, играч на "Пари Сен Жермен", овладя в наказателното поле и вкара за крайното 1:1.

Италианският национален селекционер Чезаре Прандели, който води "скуадра адзура" в световните квалификации от група "В" срещу България, не остана доволен от своя тим и най-вече от представянето на атакуващото дуо на "Милан" - Марио Балотели и Стефан Ел Шаарави.

Имаме много работа пред нас, за да заиграем така, както аз искам. Трудно е да мотивираме всички за подобни мачове, но сами видяхте, че в последните 20 минути играхме агресивно и стигнахме до равенство. Очаквах повече от титулярите Балотели и Ел Шаарави, защото те са звездите на своя тим. Това ги задължава да поемат отговорност и в националния отбор, каза Прандели.

Следващата световна квалификация на италианците е насрочена за 26-и март, а съперник е Малта. В същия ден България гостува на Дания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна