Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тренчев: С добре подбран кабинет президентът може да доведе до стихване на напрежението

Снимка: БГНЕС

В тази "мътна вода" сега, макар че е започнала малко да се избистря и сега президентът е на ход, ако се стигне до пълен блокаж на институциите, ако няма хора, които да взимат решения и да застават зад тези решения, всичките проблеми, които изведоха хората, ще останат висящи. Това заяви в предаването "12+3" лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Той добави: Ако нещата напълно излязат от контрол и институциите блокират, това просто ще съсипе държавата, затова имаме готовност да се противопоставим на един пълен разпад, който може да стане. Не изгаряме желание да наливаме масло в огъня.

Тренчев подчерта, че е много важно в служебния кабинет да има хора, които имат опит, за да може да продължат да работят институциите и да се свършат някои неотложни неща, и главата на този кабинет да не е личност, която вече е натоварена с някакъв тежък обществен негативизъм. Той смята, че президентът с добре подбран кабинет може да доведе до стихване на напрежението, макар че проблемите ще останат.

Когато има документи за едно или друго деяние, би следвало тези документи да имат някакво продължение – по този повод да се прави нещо, а не да се пазят някъде и да се вадят в някакъв специален момент. /…/ Нравите в нашия политически живот са деградирали и затова не случайно хората искат смяна на политическия модел. /…/ Ако остане същият модел, той ще репродуцира системата до второ пришествие, коментира Тренчев по повод твърдението на Бойко Борисов, че Доган е поръчал атентат срещу него.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна