Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабелните оператори: Промените са вредни и за нас, и за потребителите

Снимка: Архив

Промените в Закона за защита на потребителите (ЗЗП), приети на първо четене от Народното събрание на 1.03.2013 г. заплашват да ликвидират както кабелната индустрия, така и създаването на нови телевизионни програми. Те повече ограничават, отколкото пазят правата на потребителите, като в същото време оказват негативен ефект върху кабелната и медийна индустрииОткрито заявяваме, че тези промени са вредни за потребителите и за индустрията

Това е позицията на Асоциацията на кабелните комуникационни оператори. Тя беше изложена в "Преди всички" от председателя на УС на асоциацията Димитър Радев.

Промените дават право на потребителите да развалят договорите с кабелен оператор, ако той променя каналите. Според кабелната индустрия това може да доведе до ликвидацията й.

Комисията за защита на потребителите счита, че мястото на подобна разпоредба не е в Закона за защита на потребителите. По-адекватно би било да се повишат санкциите спрямо некоректните оператори. Становището е на Александър Масларски от Комисията за защита на потребителите. 

Позициите по темата, изразени в предаванията на "Хоризонт" - "Преди всички" и "Хоризонт до обед", можете да чуете в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна