Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Каменов: 270 души са осъдени за сексуални престъпления срещу деца

Снимка: БГНЕС

Днес в София се провежда международна конференция "Подпомагане и реинтеграция на деца - жертви на трафик: Подобряване на политиката и практиката в страните от Европейския съюз".

На форума присъстват представители на Европейската комисия в България, на Националната комисия за борба с трафика на хора, експерти от Австрия, Италия и Словакия. 

В конференцията участва и Калин Каменов, директор на Държавната агенция за закрила на детето. По-късно днес той ще представи и съвместен проект с дирекция "Национална полиция" за "Повишаване на административния капацитет на полицейските служители за превенция на сексуални престъпления срещу деца".

15 българчета, жертви на трафик на хора, са били върнати у нас през миналия месец от гръцкия град Солун. Миналата година Агенцията за закрила на детето е била сезирана за 66 случая на български деца, въвлечени в трафик. От тях 46 са момичета, 18 са момчетата. Осъдените в България за сексуални престъпления срещу деца са 270 души.

Още по темата чуйте от Калин Каменов в интервюто на репортера Евелина Стоянова, излъчено в предаването "Хоризонт до обед".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени