Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на транспорта смени директорите на "Холдинг БДЖ"

Снимка: БГНЕС
Министърът на транспорта Кристиан Кръстев смени директорите на "Холдинг БДЖ". На мястото на освободените членове Владимир Владимиров и Емил Иванов са назначени Чавдар Трендафилов и Николай Найденов

Трендафилов е бил помощник машинист към локомотивното депо в София и през годините е заемал редица ръководни позиции, свързани с експлоатацията на подвижния състав.

Николай Найденов е юрист, работил е в Министерството на правосъдието и МВР. Служебният министър Кристиан Кръстев даде заявка за уволненията веднага след като оглави ведомството с мотива, че дружеството не се управлява добре. Получил е и сигнали, че няма добра и ясна комуникация с кредиторите. Пред "Хоризонт" вече бившият председател на борда на директорите Владимир Владимиров заяви:

Единственият коментар, който ще направя е, че пожелавам от все сърце успех на новото ръководство. То има нужда от подкрепа. Реформата в БДЖ е изключително тежка, изисква дълго време за да се финализира и още веднаж, от все сърце му пожелавам успех.

На първото заседание на Съвета на директорите предстои да бъдат разпределени функционалните задължения на членовете. За момента Велик Занчев остава изпълнителен директор на БДЖ.
По публикацията работи: Добрина Карамболова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна