Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Димитър Йончев: Държавата е абдикирала

Снимка: БГНЕС

Държавата е абдикирала, каза в предаването "12+3" проф. Димитър Йончев, експерт по национална сигурност, като извод от случая с публикуваните разговори между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов.

Ако държавата абдикира, всички страдаме. Високоотговорни лица нарушават открито Конституцията. Кой трябва да я пази? Когато се наблюдават такива неща, трябва да работи съдебната система. Има една категория хора, които вегетират и се възползат от това, че нашето обществено мнение е пасивно. Законодателството ни е препълнено, ние всичко сме взели от цивилизованите страни. Ако проследим логическите вериги и зависимостите в едно общество, се оказва, че суверенът е който държи ключа към всяка ситуация. 20 години не успях да забележа нашите интелектуалци, политици да се опитват да извадят от пасивността народа ни.

Според проф. Йончев случващото се няма да има голямо отражение върху изборите. Ние все още не избираме програми и идеи. Гласува се за някакви лица, които са в огромна степен резултат на твоето въображение и резултат на медиен образ.

Чуйте разговора в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна