Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четворката ни с втори резултат във финала на Световната купа в София

Снимка: viasport

Мъжката ни четворка влезе с втори резултат във финала за Световната купа по спортна акробатика, която се провежда в зала "Арена Армеец" в София. Кристиян Данев, Борислав Борисов, Христо Димитров и Стилиян Славчев изиграха много добре темповото си съчетание и запазиха мястото си в общото класиране, като отстъпват само на фаворитите от Китай

Място в битката за отличията утре извоюва и смесената двойка Мирела Иванова/Златин Киров. . Иванова и Киров пък се придвижиха от 11-а на 9-а позиция след балансовите съчетания.

В международния турнир, съпътстващ Световната купа, България вече има 23 медала, от които 6 златни. Злато във възрастовата група до 18 години взеха смесената двойка Елена Великова/Алекс Жеков и четворката Константин Асенов, Андрей Андреев, Денис Павлов и Любослав Велев. На първо място се класира и четворката в групата до 16 години - Мартин Василев, Красимир Ангелов, Иван Александров, Алекс Владимиров.

Състезанията завършват утре. От 10.00 до 14.00 часа ще са комбинираните съчетания за възрастовите групи 9-16 г., 10-18 г. и 11-19 г. Финалите за Световната купа са от 15.30 до 18.00 часа, а веднага след това - церемонията по награждаване и гала-спектакълът на нациите и шампионите. Билетите са на цена от 5.00 лева.

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени