Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Московски: За нас властта не е самоцел, можем да бъдем и в опозиция

Снимка: БГНЕС

Цялата кампания премина с безпрецедентно количество черен пиар и компромати. Никой не разбра програмата на основния ни опонент. Безпрецедентно е, че в криза и с правителство на малцинството ГЕРБ получи доверие – така Ивайло Московски коментира в "Преди всички" резултата на партията си на вчерашните избори.

За нас властта не е била самоцел, няма нищо драматично, ако не успеем да съставим кабинет. За всеки от останалите участници следващ кабинет ще бъде тежко упражнение. Ще си направим необходимите анализи и ще преценим дали ще е необходимо да поканим останалите участници.

Ще направим много подробен анализ на това какви избиратели са ни подкрепили. Това ще бъде основният критерий. Ще търсим допирни точки с останалите партии.
Направихме много за енергийната независимост на България. Всички останали, които се обединиха, са за енергийна зависимост.

Ще бъдем диалогична и конструктивна опозиция. Нямаме страхове, че не сме били в опозиция.

Кризите, които ще се натрупат, ще бъдат тежки за България. Това, което видяхме през февруари, беше в голяма степен манипулирано. Ако онези, които искат да управляват, не дадат на хората това, което им обещаха, а те обещаха много, доверието към тях ще спадне за около година, прогнозира Московски.

Цялото интервю с Ивайло Московски можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна