Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янкулов: Малки стъпки към големи промени

Снимка: БГНЕС

Радослав Янкулов е новият генерален директор на БНР, избран на този пост от СЕМ. Той спечели с концепцията, озаглавена "Малки стъпки към големи промени".

Малки стъпки, не защото се страхувам и безпокоя от по-решителен жест или крачка. А големи промени - не защото държа по някакъв голям начин да се забележи нов ръководител в Националното радио, каза в предаването "12+3" Радослав Янкулов.

Нещата, които ще се случат, ще бъдат добре приети и в името на хората, които работят в радиото и за радиото. Аз много обичам радиото, защото то ме е създало. Ние трябва да се чувстваме добре в това радио, в студиата, на терените, където правим репортажи, и аз мисля, че сме в състояние да го постигнем. Помолих за толеранс от 100 дни. Тези 100 дни ще ми помогнат да се опознаем още по-добре, да си кажем това, което ни радва и притеснява, и след това заедно ще решим какво да променяме.

На въпрос дали малките стъпки минават през съкращения, Янкулов обясни, че не може да даде еднозначен отговор. Не искам да използвам думата съкращения и оптимизация, но със сигурност ще направим това, което е необходимо, за да се работи по-добре, по-леко и задължително да се работи по-качествено. Ще бъде парадоксално, ако директорът на радиото влезе в сградата и започне да ръкомаха от прага на вратата.

Радиото е финансово стабилно, получавате заплати редовно, електрическите крушки, които изгарят или мембраните на микрофоните, се сменят редовно. Но въпросът е радиото да е в такова състояние, че да продължи да се развива по отношение на техниката и условията за работа и в същото време ръководството да е в състояние да предложи на хората, които работят, по-добри условия и повече радост, когато си мушнат картата в банкомата. Да работим по-добре и да вземаме повече пари, обобщи Янкулов.

На въпрос как ще опази медията от различни видове натиск, и най-вече политически, той отговори: Според обстоятелствата или според случая. БНР винаги е било пример за обективност, политическа безпристрастност и разумен плурализъм.

Чуйте разговора от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна