Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни с първа победа под ръководството на Качило Плачи

Снимка: Sportal

Мъжкият ни национален отбор по волейбол победи Португалия с 3:0 гейма, в отделните части 25:17, 25:19, 25:21 точки в първата официална контрола помежду им, играна пред над 1000 зрители в зала "Христо Ботев" в София.

След това двамата треньори се договориха да се изиграе още един допълнителен гейм, в който българските волейболисти се наложиха с 25:18 точки.

Цветан Соколов отбеляза 21 точки за 2 гейма и половина игра. Резервата му Данаил Милушев добави 11 точки. Виктор Йосифов показа отлична форма и реализира 10 точки. Валдир Секейра бе най-резултатен за Португалия с 14 точки, а Руи Сатнош добави още 10 точки.

След срещата селекционерът на България Камило Плачи заяви:

Важна контрола, защото видях подобрение на играта в много елементи и на много играчи. Подобрихме много изпълнението на сервис както на този с отскок, така и на флот-сервиса. Не ми харесаха някои ситуации на блок, а това е един елемент, в който сме много силни и трябва да намерим по-висока ефективност веднага. Ники Пенчев като либеро е една проба, която трябваше да направя, защото имаме само едно либеро - Мартин Божилов. Имаме и Теди Салпаров, който все още се възстановява, но не знам до кога ще се възстановява. Така, че това е един вариант, който трябва да имаме в случай на необходимост. Знам, че е трудно да играеш либеро, но той е играчът, който има най-големите предпоставки да се справи с това. Никой не е в идеална форма все още. Имаме играчи, които са в по-добра и такива, които не са чак толкова добре. Физическата работа, която вършим е различна. Имаме играчи, които работят по-малко във фитнеса и други, които се натоварват много и краката им тежат.

 

 

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна