Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победа за футболните ни национали над Япония

Снимка: БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по футбол извоюва победа под ръководството на Любослав Пенев. "Трикольорите" записаха успех с 2:0 като гост над Япония и все още нямат загуба през 2013-а година. Мачът се игра в Нагоя при проливен дъжд.

Станислав Манолев откри резултата още в 3-ата минута след изпълнение на фаул и много неубедителна намеса на вратаря на домакините Кавашима. В 70-ата минута капитанът Хасебе си отбеляза автогол след центриране на резервата Христо Златински. Спас Делев можеше да увеличи преднината на българите, но ударът му в 7-ата минута премина над вратата. Две попадения на домакините не бяха зачетени заради засади.

При отсъствието на няколко ключови фигури в състава на Любослав Пенев като Николай Михайлов и Николай Бодуров, шанс за изява получиха вратарят на шампиона Лудогорец Владислав Стоянов и бранителят на Славия Радослав Димитров. Илия Миланов бе в центъра на защитата, а до него игра Иван Иванов. Вляво пък бе Йордан Минев. В халфовата линия бяха подредени Светослав Дяков, Георги Илиев и Владимир Гаджев, а по крилата действаха Станислав Манолев и Спас Делев. На върха на атаката игра Ивелин Попов. В края на първото полувреме на терена се появи Александър Александров, а през втората част влязоха още Йордан Христов, Стефан Велев, Христо Златински, Георги Миланов и Илиян Мицански.

Националният селекционер Любослав Пенев остана доволен от победата

Япония игра страхотно. Ние успяхме да използваме шансовете си. Планът беше да се възползваме от грешките на японците. Знаехме къде са слабите им страни и ги атакувахме там. Искахме да владеем инициативата в средата на терена и да създаваме положения. Хубаво е, че успяхме да реализираме головите си възможности.

Какво каза бившият национален защитник Илиян Стоянов, който от дълги години живее в Япония, може да чуете в интервюто на Илиян Христов:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна