Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни с победа над Иран в контрола

Снимка: Sportal

Мъжкият ни национален отбор по волейбол победи Иран с 3:1 гейма, в отделните части 25:19, 16:25, 25:18 и  28:26 точки. Мачът се игра пред 1200 зрители в столичната зала "Христо Ботев". Двубоят на живо изгледа и бившият селекционер на България Мартин Стоев.

Капитанът Тодор Алексиев стана най-резултатен с 13 точки. Тодор Скримов, Цветан Соколов и влезлият на негово място Данаил Милушев пък добавиха по 12 точки. За тима на Иран Шахрам Махмуди реализира 24 точки

Същевременно стана ясно, че Тодор Скримов днес официално е подписал договор с италианския Андреоли (Латина). Националтъ призна, че е избрал този отбор, защото отдавна е искал да играе на Апенините.

Избрах Латина, защото отдавна искам да играя в Италия. Предложиха ми добра оферта. Имах още 1-2 предложения от Италия от отбори на подобно ниво и аз просто избрах Латина. Факт е, че италианското първенство отслабва, но мисля, че остава едно от най-силните в Европа. Така, че изборът е добър.

Той заяви след победата над Иран, че е оптимист за мачовете срещу Франция в Световната седмица следващата седмица.

Много се радвам, че залата е пълна дори и на такъв контролен мач с Иран. Това ни помага много. Просто се вижда разликата в играта ни, когато са тук и ни подкрепят. Оптимист съм за първите мачове с Франция, но мисля, че има още какво да подобрим. Работим добре, концентрирани сме и, ако изпълняваме указанията на треньора, мисля, че можем да се справим. Не знам в каква форма са французите в момента. Не сме гледали още видео, за да коментирам, но мисля, че имаме шансове, сподели Скримов.

Селекционерът Камило Плачи остана доволен след успеха днес, но не се нае да прогнозира какви шансове има България в първите мачове срещу Франция.

Много съм доволен от тези контроли, които направихме с отбора на Иран, защото ни помогнаха за посрещане на джъмп флот сервис, което беше основната ни задача. Също така успяхме да тренираме някои ситуации, които ще ни помогнат в играта на блок. Имахме шанс и да играем с повече състезатели. Направихме още една крачка напред към мачовете с Франция, които ни очакват. Като всеки млад отбор правим крачки напред, но имаме и възходи и спадове. Припомнете си, че преди една година в отбора имаше играчи като Матей Казийски, Андрей Жеков, Владо Николов, Теди Салпаров, Ники Николов и Теодор Тодоров. Така, че спокойно можем да кажем, че това е съвсем друг млад национален отбор, който е в процес на развитие. Очакваме да се върнат и нашите важни състезатели, които сега отсъстват, които могат да допълнят цялостния облик на отбора и ще ни помогнат да играем по-добре. Не бих казал точно какви шансове имаме срещу Франция. Вчера примерно Франция изигра един много силен приятелски мач в Кунео срещу Италия пред 5000 зрители и спечели с 3:1. Показаха, че са един силен мач, но както съм казвал и преди, мачовете са лесни или трудни, когато се играят, а не преди това. Виждате каква беше разликата между първия и втория ден днес. Мисля, че сме готови. Със сигурност, обаче, в следващите дни ще работим върху посрещането ни. Това го правим всеки ден, както отделяме голямо внимание и на блока. От утре ще започнем да построяваме играта си за Франция и как можем да играем по най-добрия начин. Не сме готови напълно за Световната лига. Имаме още няколко дни за работа и всеки ден се опитваме да подобряваме някакви неща. Да означава, че сме готови означава както да направим нещо голямо, така и да не направим нищо. Но със сигурност направихме крачка напред. Разбира се, че има играчи, които са по-готови и други, които имат физически проблеми, но те са на облекчен режим. Но като цяло утре ще дам списъка с играчи, които ще играят в първите два мача срещу Франция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна