Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разгромна победа на Съединените щати над Германия

Снимка: БГНЕС

САЩ победи Германия с 4:3 в контролна футболна среща, играна във Вашингтон.

Двубоят бе част от празненствата по повод 100-годишнината на Футболната федерация на САЩ.

Американците водеха с 2:0 след едва 16 минути игра след попадение на Джоузи Алтидор и автогол на вратаря Марк-Андре тер Щеден.

Резултатът се запази до почивката, а след подновяването на играта резервата Хайко Вестерман намали резултата и върна Бундестима в мача.

Последваха силни минути за капитана на САЩ Клинт Демпси, който набързо вкара два гола и реши изхода от мача. Демпси направи 3:1 в 60-ата минута, а четири по-късно отново бе точен за 4:1 с прецизен удар от 20 метра.

Германия направи загубата си по-почетна след два гола на Макс Крузе (79) и Юлиан Дракслер (81).

Бундестимът на практика игра с втория си състав заради отсъствието на играчите на "Байерн" (Мюнхен), "Борусия" (Дортмунд) и "Реал" (Мадрид), които имаха ангажименти със своите клубове. САЩ заслужаваше победата. Играха по-остро от нас, но мисля, че ние може да извлечем ползи от това американско турне, каза селекционерът на Германия Йоаким Льов.

Това бе втори мач за Бундестима на американското турне, като в първия в сряда постигна победа срещу Еквадор с 4:2.

Двубоят бе по-специален за треньора на САЩ Юрген Клинсман, който изведе Германия до бронзовите медали на Мондиал 2006, а негов помощник тогава бе Йоаким Льов.

Знаехме, че те ще бъдат без някои от титулярите си, но важното е, че ние играхме добре. Постоянно се учим и искаме да бъдем в топ 10 във футбола. Постепенно се приближаваме към тази цел, каза Клинсман.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна