Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия ще спори за трофея в турнира за Купата на конфедерациите

Снимка: FIFA

Бразилия победи Уругвай с 2:1 в първия полуфинал от турнира за Купата на конфедерациите и ще спори за трофея с победителя от утрешния дуел между Испания и Италия. "Селесао" изстрада успеха срещу един от най-неудобните си съперници. Гола на триумфа отбеляза Паулиньо в 86-ата минута. Преди това Фред бе дал аванс на петкратните световни шампиони, а Кавани изравни в началото на второто полувреме. "Урусите" могат да съжаляват за пропуските си преди почивката и най-вече за неточно изпълената от Диего Форлан дузпа при 0:0.

Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари отново заложи на върха на атаката на Фред, който вкара два гола на Италия. По двата фланга нападаха Неймар и Хълк, а в ролята на офанзивен халф се изявяваше Оскар. "Урусите" започнаха от първата минута със звездното си трио Диего Форлан, Луис Суарес и Единсон Кавани. Като цяло Оскар Табарес пусна състав, в който не присъстваше нито един от титулярите от двубоя срещу Таити (8:0).

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия камерунски нациоанл Марк-Вивиен Фо, който почина на терена от сърдечна недостатъчност точно преди 10 години. В началото "златистожълтите" бяха видимо напрегнати и Уругвай бе отборът, който изглеждаше по-опасен. "Албиселесте" действаха с много жар и се опитваха да намерят пролуки в бразилската защита. В 14-ата минута Давид Луиш задържа Диего Лугано в наказателното поле и съдията Роберто Енрике Осес посочи бялата точка. Форлан се нагърби с отговорността да шутира в 101-вия си мач за националния отбор, но Жулио Сезар отгатна посоката на удара му и изби в корнер.

Уругвайците имаха и други възможности през първата част, но Бразилия поведе в 41-вата минута с попадение на Фред. Атаката започна Паулиньо, който с дълъг пас намери Неймар. Фернандо Муслера спаси удара на новото попълнение на Барселона, но при добавката Фред не сбърка - 1:0. "Небесносините" отговориха в 48-ата минута с първия гол в турнира на Кавани. Тиаго Силва изчисти лошо топката и тя попадна на крака на нападателя на Уругвай, който не се поколеба да я прати в мрежата и да изравни. При този резултат момчетата на Табарес дори можеха да поведат, но опасен изстрел на Диего Годин беше избит в ъглов удар. Постепенно бразилците взеха инициативата, но Неймар нямаше ден, а далечните удари на Хълк не намираха целта. В 79-ата минута шут на Кавани рикошира в крака на Суарес и едва не изненада Жулио Сезар. Малко по-късно уругвайските бранители изпуснаха Паулиньо, който с глава разстреля Муслера и класира "Селесао" на пети за финала в турнира за Купата на конфедерациите.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна