Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Ципов: Очаквам "Атака" да се върне в парламента

Снимка: БГНЕС

Очаквам "Атака" да осребри своята подкрепа за правителството, днес да се появи в парламента, а утре по всяка вероятност отново да започне да изнудва управляващите от БСП и ДПС с непоявяването си в пленарна зала. Това заяви в предаването "Преди всички" депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Хората очакват ясен знак кога ще бъде подадена оставка от правителството, за да може да се успокоят страстите и в крайна сметка се заработи по промените в изборното законодателство и насрочване на извънредни избори, добави той.

Ципов отново повтори позицията на ГЕРБ, че партията ще се върне в парламента в момента, в който стане ясно кога правителството ще подаде оставка и ще започне работа по промените в Изборния кодекс: Да кажем ясно пред всички, всички представители на политически сили в парламента, че сме готови до 15-20 юли най-късно да приемем тези промени и тогава правителството да подаде оставка и да се насрочат избори.

От самото начало това правителство, това управляващо мнозинство работи за дестабилизация на страната. Не може месец след като е избрано това правителство, да няма в почти всички министерства зам.-министри, на много места да няма назначени областни управители, поради простата причина, че не могат да се разберат помежду си ДПС и БСП кои хора да сложат, коментира още Красимир Ципов.

Цялото интервю с Красимир Ципов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени