Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия е на трето място в турнира за Купата на конфедерациите

Снимка: Sportal

Италия победи Уругвай след изпълнение на дузпи и по този начин спечели мача за третото място на турнира за Купата на конфедерациите. Редовното време на двубоя, игран на "Арена Фонте Нова" завърши при равенство 2:2, а при дузпите „адзурите” се наложиха с 3:2. Основна заслуга за успеха на италианците бе техният вратар Джанлуиджи Буфон, който спаси цели три дузпи – на Диего Форлан, на Мартин Касерес и на Валтер Гаргано, като направи и няколко решаващи спасявания по-рано през двубоя.

Италианците успяха да открият резултата в 24-тата минута, когато Давиде Астори изведе "Скуадра адзура" с гол напред. Алесандро Диаманти изпълни пряк свободен удар, а топката срещна страничната греда, след което и гърба на Муслера, а от самата голлиния Астори отбеляза за 1:0. Уругвай отвърна с хубав удар на Луис Суарес, но Джанлуиджи Буфон бе на място и спаси. До почивката Стефан Ел Шаарави направи два пропуска за италианците, а добри възможности за уругвайците пропиляха Макси Перейра и Диего Форлан. Уругвай се представи силно през втората част, а играчите на Оскар Табарес изравниха в 58-ата минута, когато Единсон Кавани бе изведен на добра позиция и с безкомпромисно изпълнение в долния ляв ъгъл на вратаря изравни – 1:1.

Последваха нови силни минути за Уругвай, а Диего Форлан направи два много сериозни пропуска пред Джанлуиджи Буфон, който и при двата удара на нападателя доказа класата си и с много добри намеси запази равенството. Италия поведе с 2:1 в 73-тата минута. Алесандро Диаманти изпълни по брилянтен начин пряк свободен удар отдалеч, а кълбото влетя неспасяемо в левия ъгъл на Фернандо Муслера. Уругвай обаче не се предаде и в 78-ата минута Единсон Кавани с отлично изпълнение на пряк свободен удар бе точен за 2:2. В 110-ата минута Италия остана с 10 души на терена, след като бе показан втори жълт картон на Рикардо Монтоливо. Уругвайците опитаха да достигна до победно попадение до края на продълженията, но така и не достигнаха до такова и така крайният победител от сблъсъка трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи.

Диего Форлан първи застана зад топката и не успя да преодолее Буфон. Това е втора пропусната дузпа за лидера на "урусите". Кавани и Суарес единствени вкараха за „Ла Селесте”. Само Де Шильо пропусна за италианците. Точни бяха Акуилани, Ел Шаарауи и Джакерини. В крайна сметка Италия успя да извоюва третата позиция.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени