Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купата на конфедерациите остана в Бразилия

Снимка: БГНЕС

Бразилия се наложи с 3:0 над европейския и световен шампион Испания във финалния мач от турнира за Купата на конфедерациите, игран пред над 75 хиляди привърженици на легендарния стадион "Маракана".

С победата, постигната след отлична игра през целия мач, "Селесао" сложи край на великолепната серия от 29 поредни срещи без загуба на европейския си съперник.

Двубоят започна отлично за бразилците още в началото, след като Фред се възползва от разбъркване на противниковата защита във втората минута и откри резултата, стреляйки от легнало положение на около метър от голлинията на Икер Касияс. Стражът на "Реал" Мадрид беше преодолян отново в заключителните мигове на първото полувреме от бъдещия си съперник в нападението на "Барселона" - Неймар, който получи извеждащ пас от Оскар и с мощен удар в близкия ъгъл даде два гола аванс на 5-кратните световни шампиони.

Само две минути след началото на второто полувреме бразилците организираха отлична контраатака и стигнаха до трети гол. Хълк напредна по дясното крило и пусна топката към дъгата на наказателното поле на Испания, където Неймар пропусна за връхлитащия отляво Фред. Без да се бави и миг, нападателят стреля към далечния ъгъл и оформи крайното 3:0.

Испания имаше отлична възможност да се върне в мача в 54-тата минута на срещата, когато Серхио Рамос получи възможност да стреля от дузпа, но неговият удар мина на сантиметри от дясната греда на пазилия великолепно в срещата Жулио Сезар. Жерард Пике пък получи червен картон малко по-късно, след като фаулира грубо своя бъдещ съотборник Неймар.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени