Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Не се притеснявам от формата на моите футболисти

Снимка: БГНЕС

Селекционерът на България Любослав Пенев не се притеснява от сегашното състояние на повиканите от него футболисти за контролната среща с тима на Македония в сряда. Причината е все още ранният етап в някои първенства, докато други все още не са започнали.

Той даде даде добра оценка на "Лудогорец" и "Ботев" (Пловдив) за представянето им в европейските мачове, които имаха тази седмица.

Българският клубен футбол върви нагоре. Като цяло е рано да се коментира "А" група, но представянето на "Ботев" и "Лудогорец" трябва да ни радва.

Пенев се изказа и положително за трансферите на Николай Михайлов, Иван Иванов и Александър Тонев, които направиха важни крачки в кариерите си това лято.

В колкото по-силни отбори и по-силни първенства играят футболистите, толкова по-добре и за националния тим. И тримата са млади, очаква ги добро бъдеще. Логично е в по-силните отбори да израснат повече и това да повиши класата на националния отбор.

Любослав Пенев съобщи още, че групата остава от 23-ма футболисти, като халфът на "Черно море" Варна Георги Илиев отпада, а мястото му е заето от Борис Галчев от "Ботев" (Пловдив).

Георги Илиев отпада, не тренира пълноценно през последната една седмица и има проблем със здравето. Аз няма да рискувам, а знаете - и 1 процент да има опасност за здравето на играча, няма да предприемаме рискове.

Станислав Манолев, Николай Михайлов, Ивелин Попов, Илия Миланов и Петър Занев тренираха днес след обяд на облекчен режим, като капитанът Попов също не е работил на пълни обороти от седмица. Халфът на "Кубан" (Краснодар) обаче няма никакви болки и за момента участието му срещу Бившата югославска република Македония е сигурно. Общо 13 футболисти днес излязоха на терена в спа-комплекса край околовръстното шосе. "Черноморец" (Бургас) е на лагер в същия хотел, а треньорът Димитър Димитров-Херо изгледа заниманието на националите.

Още от Любослав Пенев може да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна