Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на "Газтрейд": Човешка грешка е причината за инцидента край Езерово

Снимка: БГНЕС

Пожарът край варненското село Езерово беше окончателно потушен, ще се разследват действията на пожарната, а двама от пострадалите са в реанимация.

Първичният стрес вече е преодолян, каза в предаването 12+3 кметът на Езерово Тодор Гушев и разказа фактите около и след възникването на инцидента.

Току що завършихме огледа с комисията, назначена от кмета на общината. Обиколихме селото, предимно са начупени стъкла, има избити врати. За около 30 домакинства става въпрос, при които има щети. Много от домакинствата, предполагам, че нямат застраховки. Хората не чакат някой да ги обещети, чакат да минат огледите ивсеки започна да си чисти и остъклява, каза Гушев.

Милчо Василев, изпълнителен директор на "Газтрейд" заяви, че до инцидента се е стигнало заради човешка грешка.

Всичко, което е причинено от взривната вълна ще се финансира, както и по отношение на пострадалите. Фирмата ще направи всичко, което е необходимо- финансово, физически и човешки.

Човешка грешка - при свързването на маркуча е допусната. Основното нещо, което знам, че трябва да се направи, когато възникне такъв инцидента е да се охлажда съдът. В 15 годишната история, това ми се случва за първи път, каза още собственикът на "Газтрейд".

Чуйте разговорите в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна