Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите ни с победа над Азербайджан

Снимка: www.bfunion.bg

Младежкият ни национален отбор по футбол победи с 3:1 младежите на Азербайджан в контролна среща по футбол, играна в Ловеч. Головете вкараха Антон Карачанаков в 29-ата минута, Живко Петков в 61-вата и Милен Гамаков в 90-ата. За гостите точен беше Амит Гулузаде в 81-вата минута.

Възпитаниците на селекционера Михаил Мадански бяха по-активни, въпреки че и гостите създадоха положения пред българската врата. В 11-ата минута Тургул Ерат навлезе в наказателното поле на нашите, но ударът му срещна дясната греда на вратата, пазена от Димитър Евтимов. В 27-ата минута Ивайло Чочев навлезе в наказателното поле, но вратарят на гостите предотврати опасността.

Две минути по-късно Антон Карачанаков отново беше изведен в наказателното поле и този път прати топката във вратата на Азербайджан за 1:0. В 41-вата минута Чочев можеше да удвои преднината на българите, но от точката на дузпата стреля над гредата. И в началото на второто полувреме българите бяха по-активни и създадоха няколко опасности пред вратата на гостите.

В 61-вата минута Живко Петков беше намерен непокрит в наказателното поле и с хубав удар удвои преднината на младите български футболисти. Едва тогава гостите от Азербайджан изнесоха играта далеч от наказателното си поле и се опитаха да променят негативния за тях резултат.

Нашите обаче се справиха с опасностите и дори организираха няколко добри контраатаки. Все пак в 81-вата минута Амит Гулузаде от пряк свободен удар намали на 2:1. Крайното 3:1 оформи Милен Гамаков в 90-ата минута. Чочев проби и стреля, вратарят отби, но Гамаков прати топката в мрежата му.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна