Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загубихме контролата срещу Македония

Снимка: Sportal

Мъжкият ни национален отбор по футбол отстъпи с 0:2 пред Македония като гост в последната си контрола преди решаващите последни мачове от битката по пътя към Мондиал 2014.

Футболистите ни бяха равностойни на съперника си, но допуснаха два гола в края на срещата. В 83-ата минута Ибраими реализира попадение от доста спорна дузпа, а в 86-ата минута Трайковски оформи крайното 2:0.

Това е трета загуба за националите под ръководството на Любослав Пенев и то пак в контрола. Предишните две бяха през 2012-а година - срещу Турция (0:2) и Украйна (0:1).

Следващата среща на България е на 6-и септември в Палермо срещу Италия. Четири дни по-късно следва гостуване на Малта.

Мачът беше много показателен за мен. Видях доста неща, които ми дават повод за размисъл в оставащите дни до следващия ни лагер преди мачовете с Италия и Малта. Неслучайно онзи ден казах, че не ме интересува спортната форма в момента. Имаме три седмици до мача с Италия. Тази контрола за мен беше изключително полезна. Имахме нови футболисти, други пък играха на нетипични за тях позиции. Имаше и хубави неща днес, но няма да правя индивидуален разбор на футболистите пред медиите, тъй като това не ми е в стила. Не искам да разделям тима на резерви и титуляри в днешната среща. В контролите винаги правя задължително шест промени. Всички футболисти, които не показват това, което изисквам, ще отпаднат. Препоръчвам на всички да тренират максимално в клубовете си. В добра позиция сме в тези квалификации и не трябва да проваляме шансовете си. Днешният резултат не ми е приятен, защото обичам да печеля винаги, дори и в приятелските мачове. Да не допускаме грешката обаче да се концентрираме само върху мача с Италия, имаме още три други важни мача до края на квалификациите, каза след загубата треньорът на националите Любослав Пенев.

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че не е притеснен от резултата.

Нищо не ни притеснява. Получи се хубав мач за контрола, имаше доста динамика. Изпуснахме положения, както отборът на Македония. Не съм гледал повторение, но според мен съдията сбърка и свири дузпа, а това промени изхода на мача, иначе срещата си завършваше 0:0. Смятам, че проверката е полезна за нашия отбор. Македония не е случаен отбор. След 2:0 започнаха да играят като Аржентина. Трябва да си видим грешките. Започнахме да си мислим прибързано, че ще отидем в Палермо, за да победим Италия. В Палермо ще е много топло и тежко. Отиваме да вземем нещо, ако можем. Нашите мачове са с Малта и Армения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна