Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Чобанов: Готвят се уволнения на хора, които пречеха да се застрои Черноморието

Снимка: Дневник

Малко преди да започне протестът пред горското стопанство в Царево срещу назначаването на Петко Арнаудов за шеф на стопанството, в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Атанас Чобанов от сайта "Биволъ" коментира, че това, което се набюдава, е опит на управляващите да сложат отново ръка върху парка чрез различни назначения като това на Арнаудов.

Формално погледнато няма законови пречки Делян Пеевски да си остане шеф на ДАНС. Но тъй като Петко Арнаудов е по-дребна риба, сега управляващите се надяват, че хапът ще бъде преглътнат, но този протест ще бъде включително за това да покажем, че става въпрос за системно поведение в политическите уволнения и назначения, свързани конкретно със Странджа. Ние не протестираме само срещу личността на Арнаудов. В неговата биография има включително принадлежност към Държавна сигурност. Тези назначения, политически, които стават в момента, уволнения, примерно шефът на горско стопанство "Кости" с 14- годишен стаж, специалист, който няма партийна окраска, готви се уволнение на шефа на природен парк "Странджа" Стефан Златаров, е, това са хората, които поставяха бариери, пръти в колелата на опитите да бъде заличен паркът и да бъде застроено крайбрежието.

Назначението на бившия кмет на Царево предизвика недоволството на природозащитници, тъй като според тях той е участвал в унищожаването на Странджа.

Цялото интервю с Атанас Чобанов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени