Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни със загуба от Франция

Снимка: Sportal

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби втория си приятелски мач срещу Франция. Момчетата на Камило Плачи отстъпиха с 1:3 гейма, в отделните части 25:15, 16:25, 23:25, 19:25 токи във втората проверка между двата тима, играна в пълната зала "Христо Ботев" в София.

Българските волейболисти продължават подготовката си за предстоящото Европейското първенство в Полша и Дания, като следващата седмица ще участват на приятелски турнир в Словения, където ще играят срещу домакините, Канада и Дания.

Най-резултатен за българския тим отново бе Цветан Соколов с 12 точки, въпреки че игра единствено в първия и четвъртия гейм. Валентин Братоев  и Теодор Тодоров завършиха с по 9 точки. За французите Антонен Рузие, който игра до третия гейм, реализира 14 точки.

Селекционерът Камило Плачи сподели, че не в притеснен от представянето им в момента, защото трябва да бъдат готови за Европейското първенство.

Първият ми коментар е, че това са нормални неща, да загубим. Когато се играят близки мачове един до друг в тази фаза на подготовката, е нормално да загубим, защото някои от играчите имат повече ритъм, а други по-малко. И аз исках да видя почти всички играчи, които имаме на разположение, в тези два мача. Нормално е, когато се сменят често играчите, да е възможно да имаме повече проблеми в системите на игра. Ние сме изморени, но също така изморени са и французите. В края на краищата умората може да влияе върху представянето в отделните елементи. Може да има влияние и върху техниката, защото краката са по-тежки и няма достатъчна експлозивност, но това се отнася и за противника. За мен атаката винаги остава един важен елемент, на който трябва да обръщаме внимание, защото ако нападаш добре, печелиш. След това разбира се трябва да работим и по другите елементи. Но нашият сайд-аут е едно нещо, което трябва още да тренираме. Не съм притеснен, защото ние трябва да бъдем готови за Европейското първенство. Ако мога така да се изразя, сме все още в гаража. Правим все още отбора, призна още италианският селекционер.

 

 

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна