Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Найденов: Много неща ни свързват с ГЕРБ, разделят ни имена и ние сме ги казали

Снимка: БГНЕС

Рецептата за излизане от тази незавидна ситуацията, в която се намира държавата, е екипност. Това заяви в предаването "Преди всички" Мирослав Найденов от БАСТА. Той подчерта, че в Управителния съвет са млади хора, които имат своя професионален опит в различни сфери, не са се занимавали с политика.

След конгреса вчера е проведено първото заседание на Управителния съвет. Има избран секретар – това е Мария Кунина. Секретарят ще има чисто административни функции, ще може да представлява партията пред съответните органи, да подписва платежни нареждания. В никакъв случай обаче не е лидер, категоричен е Найденов.

Найденов допуска, че БАСТА може да има проблеми около регистрацията: След това ще има следващи стъпки, където пак ще изпитаме отношението на скорошните ни съпартийци – ще кандидатстваме в ЕНП. Това ще е тест за самите тях.

Диалогът не е прекъсвал. Много повече са нещата, които ни свързват с ГЕРБ, отколкото тези, които ни разделят. Тези, които ни разделят, си имат имена и ние сме ги казали, коментира още Найденов.

Водят се разговори между нас и депутати от ПГ на ГЕРБ, каза той и добави: Рано или късно, когато достойнството вземе връх над страха, те ще направят тази стъпка – дали в посока БАСТА или в друга посока, ще зависи от самите тях. Факт е, че след нашето съобщение имаше ответни мерки от ръководството на групата на ГЕРБ – привикани са всички поотделно, разговаряно е с тях, къде със заплати, къде с обещания. Те самите знаят, че по този начин може да има временен резултат, но не и дългосрочен.

Цялото интервю с Мирослав Найденов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна