Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Вотът може формално да не мине, но ние ще сме морални победители

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова каза в "Преди всички", че вотът е заради липса на политика в инвестиционното проектиране въпреки създаването на новото министерство за инвестиционно проектиране.

Вотът очевидно няма да мине като формално гласуване, но е по-важно нещата да се кажат с истинските им имена и ние да сме моралните победители в този дебат.

От едно работещо министерство създадоха две неработещи - особено едното.

Политически реваншизъм, чистка на всички нива в администрацията и когато нещата опряха до кадри, работещи 10-15 години, да бъдат махани, нещата преляха. Уволниха Милка Гечева - началникът на Национален и строителен контрол, с 15-годишен опит, тя не е назначена от нас, тя е извървяла йерархията от инспектор до сега, тя е изключителен професионалист и тя сега е заменена с един експерт със спорна репутация. С какво ще запомним министър Данов? С това, че не знае какво ще работи министерството и как точно ще работи, с това, че три месеца обяснява получил ли е или не неправомерно 15 хиляди евро от френската социална система. Имаме един архитект, който няма грам опит в администрацията, който трябва да създаде министерство, който ще бъде подпомаган от зам.-министър - кинезитерапевт, и се чудим това министерство с какво точно ще се занимава.

С изработването на общи устройствени планове и подробни устройствени планове, може би задкулисно се цели да се усвоят едни големи територии. По документи се предвижда общини, които имат проекти за над 10 милиона индикативна стойност - те се изземват министерството да преразпределя и да определя къде да има инвестиция, какъв да е проектът, с какво финансиране, с какъв обхват, това е много страшно.

Цялото интервю на Таня Милушева с Лиляна Павлова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени