Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Оланд подкрепи Манюел Валс за ромите

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд подкрепи министъра на вътрешните работи Манюел Валс в критичното му изказване по адрес на ромите, съобщи телевизия Юроп 1. Според Оланд само едно малцинство (от ромите) искат да се интегрират.

Вчера френският вътрешен министър бе разкритикуван от Европейската комисия за думите си по повод ромите в страната, след като той се обяви за връщане на румънските и българските роми в родните им страни.

Френският министър на жилищното строителство, еколожката Сесил Дюфло, разкритикува днес Манюел Валс за неговото изказване по адрес на ромите, като предупреди, че то излага на риск ценностите на Френската република.

Дюфло, която е представител на един от по-малките партньори в управляващата лява коалиция, партията "Европа Екология - Зелени" (ЕЕЗ), стана вторият френски министър, който разкритикува Валс, след социалиста Арно Монтбур, който отговаря за съживяването на промишлеността.

Кметовете на редица големи френски градове от своя страна подкрепиха вътрешния министър, съобщава на своя сайт вестник "Монд". Градоначалници от различни политически сили, включително социалисти, предупредиха, че не могат да приемат ромите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна