Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политически коментатори отхвърлят тотално поведението на политиците ни

Снимка: Ивайло Михайлов

Според специалиста по политически пиар Арман Бабикян очевидно протестите са били необходими, ако се съди по поведението на политиците:

Очевидно, че политиците са твърдо решени да докажат безсмислието поне на сегашното статукво, защото изключително ясно доказват колко малко ги интересува случващото се в страната. Не може парламентаризмът да бъде заменен с игра на кворуми. Кризата се стабилизира, имам пред вид и в икономически, и в политически аспект. Започваме да свикваме. Улицата може да се напълни пак. Ако следващия път улицата излезе, ще е срещу всички тези и ще ги помете. Ще бъдат вкупом непотребни.

Бабикян прогнозира извънредни парламентарни избори най-рано след година.

Професор Людмил Георгиев, преподавател по политическа психология, подчерта:

Само в една ненормална страна може да има толерантност към такъв тип политически идиотизъм, какъвто е вкарването на вот на недоверие и едновременния отказ от неговото дебатиране от самия вносител. И друго - да се твърди, че за един политик физическото присъствие няма нищо общо с политическото присъствие, извинете, но това си е крайно тежка форма на политическа шизофрения. 

Професор Георгиев призова ГЕРБ и Бойко Борисов да бъдат тотално изолирани от политическия живот на страната. Според него протестите няма да успеят, защото няма да се появи нищо ново в политиката. 

Интервютата с двамата политически коментатори можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!