Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Ципов: В ГЕРБ не знаехме предварително, че Христо Бисеров е разследван

Снимка: БГНЕС

В предаването „Нещо повече“ депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов отрече в партията да са знаели отпреди няколко дни за проверката срещу Христо Бисеров. Според него е важен въпросът имал ли е самият Бисеров предварителна информация, била ли е давана тя на ръководството на ДПС през миналата седмица:

На мен лично ми направи впечатление посещение на главния секретар на МВР, който идва от ДАНС, още в четвъртък на обед. Един доста сериозен престой в кабинета на Бисеров. Впоследствие излезе информация в медиите, че предстои държавата да се задейства срещу него. Един друг факт – от Коалиция за България направиха предложение да бъде променен дневният ред на НС и да бъде гласувана още вчера оставката на Христо Бисеров. Това означава ли, че те същевременно с подаването на сигнала през вчерашния ден, са имали тази информация?

Красимир Ципов каза, че е притеснително продължаващото изтичане на информация от службите:

Продължаваме да си задаваме въпроса защо управляващото мнозинство отказва да бъдат разгледани законопроектите, които трябва да уредят статута и правомощията на разузнавателнтие служби? /.../ Очаквам да се случи същото като със Закона за МВР – никаква обществена дискусия.

Според депутата от ГЕРБ днес е трябвало да се проведе дискусия по оставката на Христо Бисеров, а не да се преминава бързо към гласуване:

Господин Бисеров, който беше изключително активен в изявленията си по други поводи, в настоящия момент дължеше обяснение на всички въпроси, които възникнаха по отношение на неговите действия.

Цялото интервю с Красимир Ципов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени